Aceeasi poveste.Alte roluri



O veche poveste, dar intr-o alta varianta.Singura constanta in aceasta poveste?Probabil ca eu...si totusi...jucand un alt rol.Inainte era El,  N.(iluzia) si eu(inocenta).Acum...i-am luat locul, exact cum intuisem, am ajuns eu iluzia iar un Altul joaca rolul indragostitului inocent.

 Povestea e aceeasi:cineva(baiat/fata) se indragosteste la o varsta frageda-probabil vreo 14 ani- de cineva cu cativa ani mai in varsta, mai experimentat cum s-ar spune.Cel "mic" e fascinat de lumea in care i se ofera sansa sa  traiasca  alaturi de celalalt.Il considera perfect, il ridica pe un piedestal atat de inalt incat nimeni nu-l mai poate cobora de acolo.Inocentul e atat de vrajit incat  nu vede ceea ce El/Ea este in realitate.E ca si cum dragostea ce o porti actioneaza ca un filtru si nu lasa la vedere decat partile Lui bune.Cand vraja dispare e deja prea tarziu...raul a fost facut.

Prima iubire.Toti am trait asa ceva.Multi poate si-o amintesc cu drag, altii isi doresc sa o fi putut pastra, unii...ar vrea sa uite.Pentru efectul pe care il are asupra noastra e ceva ce nu putem trece cu vederea...e ca o dinamita, manuita cu neatentie poate oricand exploda, te poate rani sau iti poate lua viata.Da, prima iubire te formeaza, e ca o scoala vitala pentru relatiile ce urmeaza...si totusi, te poate si distruge.

Poate ca deasta, atunci cand stiu ca cineva ma iubeste,in loc sa fiu fericita,  ma incearca  mai degraba altfel de sentimente, din cele negative.Nu vreau sa am aceasta responsabilitate.Sa stiu ca viata cuiva a fost atat de mult transformata de un "nu" sau un "da" spus de mine, de  un gest, de o speranta pe care nu trebuia sa o dau, de o lume pe care nu trebuia sa o impartasesc cu el.

 Ma urasc cand vad ca am schimbat rolul, ca joc rolul lui acum.Credeam ca e greu sa fi o victima,dar nu, sa fi calaul e de 1000 de ori mai greu, mai dureros.Daca esti victima, e doar durerea ta cea careia trebuie sa ii faci fata.Dar ca si calau...ii faci rau lui, dar suferi si tu stiind ca faci rau...fara sa vrei.

 Nu stiu cand, cum, unde dar am ajuns sa fiu ca el.Sunt doar o iluzie.De ce oamenii nu pot sa vada dincolo de iluzia asta care ma inconjoara, de ce ma vad mai mult decat sunt in realitate?Asa suntem noi oamenii,ne indragostim de imagine inainte de a vedea realitatea.

Ma simt exact cum....Alfie(Jude Law) o descrie pe Nikki (Sienna Miller) in filmul Alfie:

“ I came across this statue of a Greek goddess in marble.Aphrodi... Aphrodite, something like that.Beautiful, she was.Perfect female form.Chiselled features.Exquisite.I stood in awe of her.Finally, the teacher calls us all over, and I'm walking past it,and on the way I notice, in the side of this Greek goddess,all these cracks, chips, imperfections Ruined her for me.Well, that's Nikki.A beautiful sculpture... ...damaged......in a way you don't notice till you get too close. Despite my best efforts, I'm beginning to feel some small cracks in my faux finish.”
 
 Da,exact asa...ca o statuie pe care o vezi frumoasa, perfecta....de la departare..
dar pe  masura ce te apropii de ea incepi sa-i vezi imperfectiunile, crapaturile..

Si-atunci, cum sa imi placa rolul meu de Iluzie?Cum sa-i permit cuiva sa se 
indragosteasca de ceva ce nu e real?Sa sufere pentru ceva ce nu e real.

Da, stiu, as putea sa las sa cada toate mastile, sa piara iluzia.Dar nu pot.M-as simti
dezgolita, vulnerabila.Iluzia e un rol pe care l-am invatat atat de bine incat nu mai pot
renunta la el, e o parte din mine.Cel putin deocamdata.

Mda, cam asta ar fi povestea...povestiile.

 Mi-e teama...mi-e teama ca povestea asta se va sfarsi la fel ca prima.Mi-e teama ca va
veni o zi  cand "Altul" isi va da seama ca nu m-a iubit pe mine ci o iluzie, la fel cum mi-am dat si eu seama ca nu l-am iubit pe N. ci imaginea perfecta pe care mi-am faurit-o despre el.Sunt egoista probabil, pentru ca nu as vrea ca “Altul” sa renunte atat de usor la mine cum am renuntat eu la N.....


Doua povesti, diferite si totusi atat de asemanatoare.Povesti care-au influentat atatea vieti....
 



© 2009-2010 (satmaya) All Rights Reserved

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu