Lupta cu Ingerul, de Jean-Paul Kauffmann



"Lupta cu Ingerul este o carte despre origini, urme lasate in viata, suferinta. Intr-o buna zi, orice om se lupta inevitabil cu Ingerul. Insa cum putem sti cand va veni momentul adevarului?
Lupta lui Iacob cu Ingerul este unul dintre episoadele cele mai enigmatice din Geneza. Delacroix a abordat tema la sfarsitul vietii, iar pictura rezultata decoreaza un perete al Capelei Sfintilor-Ingeri din biserica pariziana Saint-Sulpice, reprezentand "testamentul spiritual" al artistului. Dar peretele acela ascunde un secret. La fel ca si enigmatica Saint-Sulpice, unde totul se petrece in "culise".
Admirator al comisarului Maigret, Jean-Paul Kauffmann cerceteaza pictura si biserica, concentrandu-si atentia in special la fata lor ascunsa. Cauta indicii in Muzeul Delacroix, un local din Dieppe, Castelul Augerville, satul Champrosay, o padure de stejar, un teren de golf. Incearca sa citeasca printre randuri Jurnalul pictorului. Primeste informatii de la un critic de arta, o conferentiara de la Louvre, o sculptorita al carei atelier se afla pe acoperisul lui Saint-Sulpice. Si toate firele ajung in cele din urma sa se intrepatrunda, creand un motiv central din care autorul nu este absent." 

Cam asta ar fi cuvantul editorului despre carte.

Imi cumparasem 4 carti printre care si Lupta cu Ingerul de Jean Paul Kauffmann.Dintre toate o alesesem pe aceasta sa o citesc prima pentru ca mi se paruse cea mai interesanta.Judecand dupa descrierea de  pe spatele copertii.Eram atat de convinsa ca o sa imi placa si atat de entuziasmata....

Dar din pacate...tot ce pot sa spun despre ea este ca....n-am mai citit de mult timp o carte care sa imi displaca intr-o asemenea masura.Abia ma fortam sa citesc cate 20 de pagini pe zi amagindu-ma ca poate pana la urma voi gasi macar o pagina sau un citat care sa imi placa.

Actiunea si personajele sunt aproape inexistente.Totul se invarte in jurul bisericii Saint-Sulpice  si-a picturii lui Delacroix.

Cum pictura nu e pe lista preferintelor mele si nici bisericile,chiar n-am gasit nimic placut in a o citi.Deci nu o recomand.

Daca totusi se gaseste cineva interesat de pictura,sau Delacroix, sau vrea sa citeasca aceasta carte tocmai pentru ca am spus eu ca nu imi place ...atunci o poate comanda de aici:
 :http://www.metropolis.ro/books/book.php?product_id=2227




© 2009-2010 (satmaya) All Rights Reserved

1 comentarii:

Lore 17 august 2010 la 22:06  

Buna.Te contactez in legatura cu urmatoarea situatie:ieri am descoperit din pura intamplare ca cineva mi-a copiat din posturile mele.am observat ca tu ai activata o functie ce nu permite copierea.Te-as ruga sa ma ajuti in aceasta privinta.Multumesc.mail ul meu este cristinalory@yahoo.com

Trimiteți un comentariu