Visele nu te lasa sa uiti.( I.De ce sa crezi ce iti spune Elena)




"Elena, tu esti?Chiar esti tu?"
Elena era...fata aceea timida, tacuta, stii tu, fata care nu avea niciodata opinii.
Si uite cum, asa brusc, ceva s-a schimbat. Elena s-a saturat sa taca.De ce sa taca atunci cand are atatea de spus.Elena are un tupeu iesit din comun uneori, e in stare sa contrazica si-un specialist. Da, Elena mai nou contrazice doctorii, psihologii. Si de ce nu ar face-o? Nu, nu intelege gresit, nu face asta pentru ca se crede mai desteapta decat ei. O face pentru ca ei ii pasa mai mult, dar ii pasa de adevar, in timp ce ei, evident, sunt interesati de alte lucruri. Ei sunt subiectivi, judeca lucrurile din punctul de vedere al domeniului pe care il reprezinta. Elena e obiectiva, ea se documenteaza( nu degeaba e poreclita enciclopedie, dictionar), ea sta si analizeaza toate punctele de vedere, toate dovezile pro si contra. Ba chiar mai mult, Elena e propriul ei cobai, experimenteaza, pentru a fi in masura sa faca niste afirmatii. Se bazeaza pe dovezi reale, nu aberatii.

Te intrebi poate de ce face Elena toate astea? Pentru ca ii pasa de oameni, pentru ca uraste nedreptatea si dezinformarea, pentru ca singurul ei scop e ca oamenii sa fie mai bine informati. Pentru Elena nu exista fericire mai mare decat aceea de a ajuta pe cineva.

De ce ti-am spus toate astea? Ca sa stii cine e Elena, ce vrea ea, ce face si de ce. Ca sa stii ca poti avea incredere in ea. Iar daca Elena a gresit/greseste cu ceva, ea te roaga sa o ierti ( si sa o corectezi) pentru ca nu a facut-o cu intentie. Sa stii ca Elena isi da toata silinta ca fiecare cuvant pe care ti-l spuse sa fie unul justificat, ca faptele/informatiile pe  care ti le impartaseste sa fie veridice. Elena cu asta isi "pierde vremea", colecteaza informatii. De ce? Pentru ca Elena iubeste informatia, adevarul si oamenii.

Ok.Acum cu siguranta te intrebi cine e Elena.
Elena e Satmaya.
Iar Satmaya/ Elena sunt eu.

Aceasta a fost doar o introducere.Urmeaza continuarea .... Aici: http://satmaya.blogspot.com/2010/10/visele-nu-te-lasa-sa-uiti-ii-de-ce-sunt.html


P.S.: Cu siguranta ai observat ca am scris la persoana a III-a. Nu te speria. Nu sunt bolnava mintal de "vorbesc" la persoana a III-a. Nu, e alegerea mea, pentru ca renuntand la persoana I, renunt la ego-ul meu, renunt la subiectivitate, si trec la a fi obiectiva.


Dictionar:
Ego inseamna:
  • Egoul nu este ratiune, este ratiune deformata, limitata, impusa - ca si mecanism de gandire valideaza doar informatiile benefice individului sau grupului din care face parte, informatiile contrare sunt ignorate sau chiar considerate false. Ego-ul este un cenzor al mintii si al deciziilor.
  • Ego nu inseamna egoismul neaparat. Egoismul este doar un efect al ego-ului asupra individului... din pacate ego-ul este mult mai vast si subtil dezvoltat in indivizi de catre sistem.
  • Egoul este cel mai comun element indivizilor dintr-o anumita societate. Egoul este o conditionare, un algoritm implantat sub care mintea este dresata sa functioneze (stramb, evident) dupa cum vor unii (regii, comunistii, capitalistii, preotii, corporatistii etc).
( Definitia Ego-ului a fost preluata de pe blogul : http://schimbarea.blogspot.com    )


© 2009-2010 (satmaya) All Rights Reserved

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu