Ce carti m-au ademenit azi sa le iau acasa

 Azi am fost tare tare suparata. De ce? Evident, motive banale, insignificante, dar ca de obicei, ma las afectata de orice maruntis. Atitudinea mea e de vina, acea atitudine de copil mic si rasfatat. La 20 de ani inca ma mai port ca un copil care cand vede ceva ce ii place vrea atunci, pe loc, chiar daca nu se poate. Ce vroiam?Eh, nimic important, inca un exemplar din ceva ce am deja 2, dar cum am spus nu era o nevoie, era doar un moft. Si uite-asa m-am suparat eu rau de tot si mai sa zic ca sunt nefericita(desi in gand radeam de numa dandu-mi seama de prostia mea)
 Noroc ca in drumul meu am trecut pe langa o librarie. Cum as fi putut eu sa trec pe langa si sa nu intru, mai ales stiindu-ma cu banii in buzunar(chit ca era cam 3/4 din suma de care aveam nevoie sa imi cumpar acel "moft") .Nu-mi venea sa mai ies de acolo, ce de carti frumoase si parca toate imi faceau cu ochiul. Ei bine, m-am limitat la 5. Nu de alta dar exersez moderatia(eu in general fiind extremista).
Evident, n-am sa va rezum, comentez cartile, ca nu le-am citit inca. Le-am luat special pentru weekendul asta cand am sa ma plimb cu trenul.
 Cartile sunt urmatoarele:


Titlu: Elixirul numit iubire
Autor: Ramtha

 Cu Ramtha nu sunt la prima intalnire. Am mai citit si Cartea Alba.Si oricat de sceptica am fost la inceput, chiar mi-a placut. Am frunzarit un pic paginile cartii si pot sa spun ca e chiar interesanta. Ideeile sunt originale, stilul nu e deloc greoi, presarat cu tot felul de termeni pomposi.Despre ce e cartea? O spune si titlul, despre iubire...si sexualitate. Sa nu te astepti sa gasesti vesnicele ideei despre iubirea care circula prin toate mijloacele mas-media. Aceasta carte iti prezinta iubirea dintr-un unghi diferit. Eu chiar o recomand oricui, nu doar celor preocupati de spiritualitate. Te va ajuta sa intelegi mult mai bine anumite chestiuni ce tin de relatii.
                                
 Titlu: Cultura fricii
Autor: Frank Furedy

  N-aveam cum sa nu iau aceasta carte. Titlul ei "Cultura fricii" e detul de tipator, parca te trage de maneca reamintindu-ti sa nu ignori frica. Ce imi pare mie rau e ca multi nu realizeaza ca frica e cel mai mare dusman al nostru. Nu doar pentru ca ne impiedica de la a ne urma visele sau de la a face schimbari, de la a indrazni sa fim noi insine. Frica e un instrument politic, de frica se folosesc liderii pentru a conduce multimea: frica de gripa aviara, de gripa porcina, de atacuri teroriste, de sfarsitul lumii etc.

Titlu: Motivatia. Metode si tehnici de motivare.
Autor: Gheorghe Aradavoaice

 Motivatia.Cred ca nu mai e nevoie sa spun cat de importanta e. Sa nu creZI totusi ca va veI gasi motivatia intr-o carte. Dar o carte te  poate ajuta sa iti  descoperi motivatia. Nu te  astepta ca o carte sa iti  serveasca pe tava solutia potrivita. Nu te astepta ca prima carte despre motivatie sa fie si cea care te va lumina. Important e sa citesti cat mai multe, sa aduni informatii,  si sa tragi singur concluziile.


Titlu:  Multiplele fete ale barbatilor
 Autor:  Stephen Whitehead

Doar pentru ca sunt toti barbati nu inseamna ca sunt la fel. Fiecare are un ansamblu de trasaturi care il incadreaza intr-o anumita categorie Cateva dintre aceste categorii sunt:
AHILE - sigur, fermecator, aparent invincibil, dar care are un punct sensibil ascuns
ADONIS - obsedat de el insusi, fanatic al sportului si al cosmeticelor, mereu in fata oglinzii
ALFA - extrem de competitiv, care traieste de la o competitie la alta, la servici si in dragoste
COPIL - plin de sine, barbatul care nu mai "creste" niciodata
FIRMA - executator loial, nu este un leader, dar poti sa ai incredere in el
GADGETMAN - sclavul tehnologiei moderne, incapabil sa aiba o relatie, in-afara de cea cu computerul sau
JUCAUS - rade mai tot timpul, spune o gramada de glume, dar are momente neasteptate de melancolie
NEANDERTHAL - anti-feminist si misogin
ROTTWEILER - caruia ii place mai degraba sa se imbete cu prietenii decat sa iasa cu doamnele


Titlu: Arta de a fi fericit
Autor:  Schopenhauer

 Nici nu stiu ce ar mai fi de zis despre fericire. Sunt convinsa ca e relativa. Si ca nu imi poate da nimeni o reteta sigura pentru a o obtine. Dar totusi, orice informatie, orice parere e folositoare. Pentru ca fiecare carte citita, chiar daca nu te ajuta sa obtii fericirea pe care tu o cauti, cel putin te duce cu un pas mai aproape de ea.









© 2009-2010 (satmaya) All Rights Reserved

2 comentarii:

Stefan 8 octombrie 2010 la 05:52  

la 20 esti inca un copil...

CELEBRULUL NECUNOSCUT 8 octombrie 2010 la 07:54  

Felicitari pentru blog!Foarte bun!
Si eu incerc sa ajut oamenii sa slabeasca ,prin alimentatie si exercitii.
Am facut un blog:
http://cumpotslabi.blogspot.com/
Daca doriti puteti sa lasati un link pentru a trimite oameni la blogul dumneavoastra.
Va multumesc.

Trimiteți un comentariu