Crezi in noroc?




Spune-mi, tu crezi in noroc?

Eu cred, pe bune, chiar cred. Dar nu in norocul in care crezi tu, ala care iti pica din cer (ai grija sa nu pice cu prea mare viteza si sa te loveasca in cap, ca atunci ...mi-e mila de tine, de cat esti de norocos). 

Eu cred in noroc...in norocul acela pe care mi-l fac singura. Mda, stiu ca poate deja ai inclinat capul, facut ochii mari sau vreun alt gest cu buzele, reprezentand nedumerirea ta -"ce vrea sa spuna asta, cum naiba sa faci norocul, ca doar nu-i din plastic? ".

Hai sa iti explic:


Poate vei spune bine, bine, fiecare cu norocul lui, tu cu ala facut, eu cu ala "divin" (ce tupeu pe oameni sa puna norocul/ghinionul pe seama lui Dumnezeu. Tu nu ai inteles nici in ziua de azi ca El iti da, dar nu iti baga si in traista? Mai trebuie sa depui si tu un pic de efort.Sau tu esti ca in povestea lenesului cu "muieti-s posmagii" ?)
Hai sa fim seriosi dom'le ca suntem deja copii mari, cum doamne sa mai crezi la varsta ta ca norocul e asa...ceva cu care ploua din cand in cand pe cate unul ? Pune mana si munceste, nu mai lasa totul pe seama norocului, ca si de-ar exista, cu siguranta n-are maini si picioare sa faca toata treaba in locul tau. Nu mai astepta norocul stand in pat, cum astepti trenul stand in gara. Sau ai aflat cumva si mersul norocului si mie nu mi-ai spus, sa ma urc si eu in trenul lui?
Hai sa lasam prostiile deoparte, ca deasta ni se spune "animal" rational. Ne facem de rusine. Nici macar o broasca lipsita de cuget nu asteapta ca norocul sa-i prinda cate o insecta si apoi sa i-o azvarle in gusa.
Ce facem, ne lasam mai prejos?

Asa ca asculta aici ce-ti spun. Norocul nu-i vreo chestie magica cum crezi tu, nici nu ti-l da nimeni in dar, oricat de mult l-ai merita.Intotdeauna norocul ti-l faci singur .  Norocul nu-i  de 2 feluri, facut de mana omului si trimis de divinitate. Sau daca e sa il impartim putem spune ca exista cel voluntar pe care il obtii prin munca ...si cel involuntar pe care il obtii pentru ca ai facut o alegere si nu alta. Voluntar sau involuntar e tot facut de om. Poate sa dea norocul peste tine cand stai in pat si te uiti la TV? Eu nu cred. Poate sa vina norocul la tine doar cand faci ceva, iei o decizie, esti intr-un anumit loc, spui ceva. Daca mergi pe strada si gasesti o valiza cu bani vei spune ca a dat norocul peste tine. De unde a dat, a cazut din cer? Nu, tu ti l-ai facut singur prin alegerea ta, prin faptul ca ai ales sa mergi pe drumul ala si nu pe altul. Norocul nu e decat o consecinta a actiunilor tale, prin urmare norocul depinde de tine.Deci norocul tu ti-l faci, nu ti-l da nimeni in dar. 
Norocul e ca si fericirea....o himera dupa care alergam ca o turma de oite. Mereu asteptam sa le primim in dar, sa dam cumva, macar din greseala peste ele. Dar nu-i asa...niciuna nu vine singura. Ambele tin numai de tine, de ceea ce gandesti tu, ceea ce simti, ceea ce spui, ceea ce faci. De fiecare alegere pe care o faci. 
Vrei fericire?noroc?nu mai sta pe ganduri sau in asteptare si ia-le singur, fa-le!
Toti oamenii se nasc cu aceleasi sanse. Pe parcurs e adevarat ca mediul iti mai stirbeste din ele in timp ce la altii le da prea multe. Dar cand ai deja o varsta, nu mai ai dreptul sa dai vina pe altii/altceva .Ceea ce ai, esti , faci, e numai si numai alegerea ta. Tu esti singurul responsabil de norocul pe care il ai(de fericirea ta).
Sa-ti plangi de mila cu siguranta nu te va ajuta.
Ghinionul e doar o scuza a oamenilor slabi si fricosi .Si nu ma contrazice, pentru ca eu, mereu cand am avut ceea ce s-ar numi ghinion, prin atitudinea mea fata de acel lucru , am reusit sa il transforma in sansa, in noroc.

Asa ca daca te afli in categoria de mai sus,nu dispera,  toate astea le poti schimba. Orice lucru se poate schimba, nimic nu e batut in cuie, nici macar destinul. Si crede-ma ca stiu ce spun, nu degeaba dintr-un temperament coleric, cu multa munca, disciplina, ambitie, perseverenta, motivatie etc. am reusit sa dobandesc unul flegmatic(nu rade ca flegmatic nu inseamna vreo prostie asa cum poate unii inca mai cred).


Deci...daca vrei noroc, treci la treba!






© 2009-2010 (satmaya) All Rights Reserved

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu