`Tu crezi...


 Eu spun mereu ca nu imi pasa de iubire.Ca ma iubesti, ca te iubesc mi-e indiferent. Doar iubirea nu e un motiv suficient pentru a ma implica intr-o relatie.
Si tu...si ei, mereu interpretati gresit ceea ce spun.
Nu ca n-as iubi, n-as stii, n-as vrea, n-as putea...
Chestia e ca...am realizat ca sunt alte lucruri mult mai importante. Degeaba e iubire daca nu-i si altceva. Iubirea nu stie sa faca o relatie sa mearga.
E nevoie de intelegere, comunicare. Eu cred ca ceea ce sta la baza unei relatii durabile si sanatoase e prietenia.
Da, eu cred in prietenia dintre un barbat si o femeie si mi se pare un lucru mult mai minunat ca dragostea.Dragostea e asa trecatoare si te face mereu sa suferi...iubirea te trage mereu in jos...
Pe cand prietenia e mult mai durabila. Prietenia nu contine sentimente precum gelozia. Prietenia nu-ti impune limite. Prietenia mereu te ridica, te face sa evoluezi...Din aceste motive as prefera oricand o relatie bazata pe prietenie in  locul uneia cladita pe iubire.

Asta ca sa nu mai spun ca noi oamenii, poate in 50% dintre cazuri nu stim sa facem distinctie intre iubire si atractie fizica. Si-atunci cum sa nu esuam in relatii? Atractia cred ca e oricine de acord cu mine ca dispare in timp.Iar daca ceea ce ai crezut tu ca era iubire (si de fapt era atractie) dispare....cu ce ramai? Ramai langa un om de care nu te mai leaga nimic.
Dar eu cand aleg o relatie bazata pe o prietenie profunda, eu nu am ce pierde, pentru ca prietenia nu dispare. Mereu voi avea zeci de lucruri in comun cu omul de langa mine. Mereu vom face impreuna activitati care ne plac la amandoi si vom putea fericiti pentru asta.

 Tu crezi ca....poate sunt materialista cand spun ca nu dau doi bani pe iubire. Sau crezi ca poate sunt cam usuratica. Habar nu ai ce mult te inseli.
Stii de ce nu  dau doi bani pe iubire?
 De fapt nu imi pasa de iubirea aia care vine asa cand vrea ea. Imi pasa doar de altfel de iubire.Ei bine da, eu iubesc in doua feluri,

Da, iubesc si eu ca tot omu' , fara sa vreau, pe neasteptate. Stiu mult prea bine ce-i iubirea la prima vedere. Dar eu pot sa iubesc si altfel. Eu pot ceva ce altii nu pot. Eu pot sa iubesc pe cine vreau. Aici vroiam sa ajung de fapt cu discutia.
Eu iubesc pe cine aleg sa iubesc. De ce crezi ca iubiri ce pareau mistuitoare si atemporale s-au stins asa usor.?..pentru ca eu am ales sa nu-l mai iubesc pe N, M...
De ce am iubit asa mult oameni pentru care initial nu simteam nimic, sau care nu au nimic de-a face cu ceea ce imi place mie? Pentru ca din nou, asa am ales eu, sa-i iubesc.
Deasta a fi intr-o relatie cu cineva, pentru mine chiar n-are legatura cu tot felul de chestii pe care eu le consider  cat de cat banale cum ar fi iubirea lui  sau a  mea, contul lui din banca, aspectul fizic, nivelul de educatie si asa mai departe. Deasta aleg persoane care nu par potrivite pentru mine
 Stii...de multe ori m-am gandit si eu, mi-am puis intrebare: dar daca nu te iubesc, daca nu o sa te iubesc?Daca nu esti asa cum vreau eu, cum ma astepr, ce fac atunci?

Poate o sa ti se para amuzant, mergeam zilele astea pe strada  in drum spre facultate si studiam baietii pe langa care treceam. Incercam sa imi imaginez ca fiecare din ei esti tu. Indiferent cum aratau. Si crede-ma am trecut pe langa unii care erau....so not my type, ba mai mult....si totusi stateam si ma gandeam, daca asta ai fi tu, as putea sa te iubesc totusi?
Vrei sa stii raspunsul?
Da, as putea sa te iubesc oricum ai fi. Pot sa te iubesc, pentru ca  vreau. Pentru  ca as putea gasi mii de motive pentru a te iubi. Pentru eu iubesc pe cine  vreau. Si   acum te vreau pe tine....daca ma vrei si tu......





© 2009-2010 (satmaya) All Rights Reserved

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu