Tu la ce Fat-Frumos visezi?



 Citind ce-au mai scris altii mereu imi vine inspiratia. Si  asta e din cauza ca in general nu sunt de acord cu parerile respective. Lungimea postului meu, scris in urma citirii blogului/ site-ului cuiva cu care nu sunt de acord, e direct proportionala cu nivelul la care sunt revoltata.
De data asta scriu putin. Nu sunt revoltata. Poate doar amuzata ca femeile inca mai cred in asemenea povesti.

Despre ce e vorba ? probabil ca te intrebi. Ei bine, cineva, o reprezentanta a sexului feminin scria despre ce fel de barbat isi doreste. Toate calitatile pe care le-a bifat, defectele pe care le-a sanctionat la " barbatul de vis" sunt ok. N-are pretentii absurde.

Dar...ce ma amuza pe mine e faptul ca multe femei alcatuiesc o tipologie a barbatului pe care si-l doresc si apoi asteapta....asteapta ca el sa apara. Ca si cum au impresia ca cine stie ce vraja/ minune va insufla viata acelei tipologii si uite-asa Fat-Frumos va suna la usa. Nimic mai gresit.

Nu-i de mirare ca nu vor fi niciodata fericite. Aceste femei vor ramane singure. Sau vor accepta un barbat care nu corespunde cerintelor pe care ele  le avea si asta le va face viata mizerabila. Nu din cauza saracului barbat. Ci a lor. Ori se vor dispretui pentru ca nu au fost in stare sa il gaseasca pe Mr. Perfect, ori il vor dispretui pe el, pentru ca e el si nu altul. Mi se pare total lipsit de inteligenta sa spui ceva de genul: "Ah, draga, eu am pretentii, nu oricine e de nasul meu, eu il astept pe barbatul perfect, iar daca nu e asa cum vreau eu, nu mi-l trebuie.Poate sa fie perfect in rest, dar daca ragaie/scuipa/vorbeste porcos/ nu imi aduce flori/ lasa capacul de la wc ridicat nu mi-l trebuie."

Stii ce m-ar amuza teribil, ba chiar mi-ar da un pic de satisfactie? Ca o femeie de genul asta sa il gaseasca pe Mr. Right. Dar... el sa nu o vrea ca nu e ea Miss. Perfect.
In the end....Fiecare primeste ce merita, nu?

Era o melodie, o tipa blonda canta ceva de genul: "No more mister perfect ....mister right now ."
Tare bine a zis-o. Pare o melodie comerciala, nimic interesant, dar daca-i rumegi bine versurile si le prinzi sensul, e quite clever. Va las si un link unde puteti vedea versurile: http://www.versuri.ro/versuri/eeejfh_roxy+rocks+mr+right.html

Considerandu-ma tare priceputa in relatii mi-am permis de multe ori sa dau sfaturi, chiar si persoanelor mai in varsta ca mine, care teoretic ar trebui sa aiba mai multa experienta. Ma enervam sa-i vad pe unii/ unele smiorcaindu-se cat de nefericiti sunt in relatii, ca nu gasesc persoana potrivita. Nu stiu cine, dar a zis ca nu exista persoana potrivita. Ca orice persoana ai alege, daca ambii investec in relatie, va fi una potrivita. Perfect de acord! Lasa deoparte pretentiile, ai prea multe! Uneori chiar cerem imposibilul si mai avem si tupeul sa ne plangem  ca nu il primim.

Si cum spune si Roxy, le spuneam si eu smiorcaitilor ceva de genul: nu te mai gandi atat la cum trebuie sa fie persoana perfecta, nu face planuri, nu astepta pe Mr. or Miss. Perfect. Cauta pe cineva care sa fie ceea  ce iti trebuie acum. Acum ai nevoie de cineva care sa-ti ridice moralul? Cauta o persoana optimista, vesela, activa.Vrei intelegere?Cauta o persoana inteligenta. Vrei sa te simti buricul pamantului?Cauta pe cineva mai putin grozav, pentru care tu sa fi un ideal si care fiind constiient de diferentele dintre voi, iti va pune lumea la picioare  numai sa nu te piarda.

Cauta ce iti trebuie acum. Nu gandi pe termen lung. E o mare tampenie sa cauti pe cineva care sa fie in asa fel incat sa iti doresti sa stai cu el toata viata. Gresesti. Nu iti ofera nimeni nici o garantie ca ce ai acum e etern.

Asa ca No more Mr. Right.. cauta-l pe Mr. Right Now.

Si inca ceva.Tu iti faci o imagine despre Mr. Right. Dar ce te face sa crezi ca odata ce-l vei intalni  te vei  topi dupa el?Te inseli singura. Tu chiar crezi ca inimii ii pasa de ce vrei tu, ca o sa tina cont de cerintele tale atunci cand se decide sa bata mai tare pentru cineva? Cand te loveste dragostea, poate sa fie si chel si cu burta si nu mai conteaza. Sau tu ce crezi, ca inima are vreun gram de ratiune? Nu degeaba se spune ca dragostea te face sa iti pierzi mintile. N-are inima saraca nici un fel de abilitati de selectie, de distinctie intre bine si rau, frumos si  urat, potrivit si nepotrivit.

Si mie mi-au placut mult timp numai baietii blonzi cu ochi albastri. Degeaba, prietenii pe care i-am avut au fost majoritatea bruneti si cu ochii verzi. Si eu imi faceam tot felul de imagini despre cum trebuie sa fie prietenul ideal. Crezi ca inima mea a dat vreodata doi bani pe ce vreau eu? Nu, dimpotriva, parca ( al naibii inima) alegea exact opusul. Ma indragosteam mereu de cele mai proaste specimene. Nu erau nici frumosi, nici destepti, nici instariti, nici cu cine stie ce abilitati in diverse domenii. Si totusi...in prezenta lor inima mai mai sa-mi sara din piept. De ce? Nu stiu. Tocmai pentru ca dragostea n-are nici o legatura cu chestiile astea ce tin de lumea materila. Ca daca dragostea ta vine numai in prezenta bogatiei, frumusetii, inteligentei etc., asta nu mai este dragoste, e interes.

Asa ca lasa deoparte visele astea stupide cu Mr. Right si  asculta ce-ti spune inima. Fi fericita acum, nu astepta  asta pana cand dai de printisorul tau.






2009-2010 (satmaya) All Rights Reserved

2 comentarii:

Anonim 4 octombrie 2010 la 19:55  

Nu cred in Fat-Frumos, dar nu m-ar deranja daca l-as intalni intr-o zi.

satmaya 4 octombrie 2010 la 22:02  

Tocmai din acest motiv ai mult mai multe sanse sa il intalnesti.E ca in citatul acela cu fericirea. Fericirea(in cazul tau Fat-Frumos) este o recompensa data celui care nu o cauta.
Sau acela cu What you can't have, leave it and you will.( Ceea ce nu poti avea, lasa-l si il vei avea).La mine merge perfect.

Trimiteți un comentariu