Urasc cuvintele...





Iubesc literele.
Nu formeaza nimic, nu-s definite, nu inseamna nimic, n-au un contur, un sens clar, n-au limite.
Literele sunt posibilitatile infinite, sperante, vise.Literele pot fi cum le vrei tu sa fie, pot lua orice forma...
Literele sunt ca iluziile pe care ti le faci cand te gandesti la viitor, sunt frumoase, iti fac inima sa bata, fluturii din stomac sa se agite. Literele sunt tot ceea ce-ai vrea ca el sa fie, sa spuna, sa faca, sa stie. Literele pot forma orice tip de el iti doresti. Le modelezi ca pe un lut. Posibilitati infinte, asteptari oricat de mari. Cand sunt doar litere inca mai ai incredere in viitor.

E ca-n relatii. Cand initial nimic nu-i clar si poate fi orice. Tu inca mai crezi ca e asa cum vrei tu. Inca mai speri ca el e acela. Inca mai crezi tot ce iti spune. Inca esti entuziasmata de ce-o sa iasa. Esti incantata, cat literele sunt inca litere relatia n-are forma, continut, nu-i definita. Forma e instabila, tu crezi ca vezi ce vrei tu sa fie.

Cat literele nu-s decat litere si nu se lipesc, cand n-ai decat bucati de puzzle si nu stii inca ce imagine vor forma...inca poti fi fericita...inca mai speri...

Urasc cuvintele
Urasc puterea lor asupra mea.
Cuvintele pot sterge sentimente, amintiri, persoane....
Cuvintele...uneori si pe mine m-au sters.
Cuvintele sunt forme fixe.Suflete reci. Usi inchise. Locul gol din pat. Sarutul uitat.

E ca-n relatii cand spui  ca :"suntem impreuna" .Ai dat o definitie, nu mai esti tu, nu esti decat o parte insignificanta din ceva.Ti-ai pierdut individualitatea.  Autoritatea. Nu simti ce vrei sa simti ci simti ce iti ofera el. Nu ai control. Nu poti da inapoi la starea de litere, nu-ti poti lua inapoi visele ,cum nu poti rearanja literele odata ce au devenit cuvant. Cuvintele inseamna certitudini, care inseamna limite, care inseamna ca nu poate fi altceva decat ceea ce e. Nu poti schimba nimic.

Ti-ai investit literele intr-un cuvant .Dar nu-i cuvantul ce il asteptai. Nu-ti poti lua literele inapoi acum, sunt ale lui, ale cuvantului.. Iar de cuvantul vrea ca sa te stearga, sa te inlocuiasca, nu-l poti opri. El decide, ca doar...esti litera lui.

 Iubesc literele caci sunt geneza, puritatea...
Urasc cuvintele. ...sunt ca pacatul primordial, nu-i savarsit de tine, dar e povara ta.
Urasc cuvintele caci ele sunt pierzania, nedreptatea,  moartea....

Poate c-ar fi mai bine sa fim muti...n-am fi nimic...dar inca am putea fi totul.


© 2009-2010 (satmaya) All Rights Reserved

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu