De ce te resping....



Te-au respins? Sau mai bine zis, te simti respins? Ai impresia ca lumea e rea si incorecta?Ca te  judeca  dupa aparente, te eticheteaza, ca e superficiala si din cauza   asta ai tu de suferit? Ca nu te accepta/plac pentru ca nu ai un corp atletic, haine de firma si aere de macho? Si totusi...daca le-ai vrea dar nu le ai, a cui e vina? Nu toti se nasc frumosi, cu bani sau stil, daca vrei ceva din toate astea trebuie sa muncesti pentru a le obtine.

Am multe persoane de genul asta in jurul meu, chiar prieteni foarte buni.  Daca mi-as permite le-as da vreo doua palme sa-i trezesc la realitate. Nu exista zi in care sa nu-si planga de mila, mereu  imi spun cat de batuti de soarta sunt, ca  nu-i iubeste nimeni  din cauza ca nu sunt frumosi si incep sa imi insire tot felul de defecte mai mult imaginare  decat reale.

Cu o asemenea atitudine vrei sa te placa lumea, sa iti cada fetele la picioare? Nu intelegi ca ele te vor barbat puternic si increzator, nu care se plange mai rau ca o baba. Nu te supara ca-ti spun dar o asemenea atitudine scoate lumea din sarite si vor ajunge sa te evite stiind dinainte ca tu nu faci niciodata altceva decat sa te plangi de lucrurile cu care nu te-a inzestrat natura.    

Te trezesti singur, ignorat si ghici de ce? Nu, nu e ce crezi tu, nu e  din cauza ca esti urat( si crede-ma, chiar nu esti urat ), e numai din cauza atitudinii tale. Lipsa asta de incredere si tine, faptul ca te subapreciezi, nu-i deloc ceva atragator. Nu asa vei atrage femei. Ca eu nu te resping din cauza asta, sa nu crezi ca nici altele nu o vor face. Eu ii accept/plac si si pe cei ca tine pentru ca  ii inteleg, stiu ce e dincolo de aceasta  atitudine, nu degeaba mi se spune Mama Ranitilor.

Nu mi-o lua in nume de rau, tot ce iti spun nu e din aroganta. Dimpotriva. Te inteleg, imi pare rau pentru tine si vreau sa te ajut. Stii de ce? Pentru ca nu demult si eu eram tot asa. Cand ma gandesc acum...e de-a dreptul penibil cat de enervanta probabil ca am fost, ma mir ca au fost unii care m-au suportat. In fiecare zi ma plangeam de viata mea si-mi blestemam soarta si oamenii din jurul meu. Dar m-am schimbat. Cand, cum, de ce....habar n-am, la mine schimbarile sunt mereu asa neasteptate, se petrec peste noapte.

Tu ce mai astepti? Vrei sa-ti imbunatatesti viata? Sa fi fericit? Implinit pe plan sentimental? Atunci renunta la atitudinea asta de catelus plouat/parasit/pricajit.

Ai defecte? Corecteaza-le! Sau macar ascunde-le. Scoate-ti in evidenta calitatile. ( si sa nu te prind ca zici ca n-ai, stiu eu ce stiu, ai destule).

Inca o data te intreb: Ai impresia ca te respinge lumea( pe motiv ca nu esti suficient de aratos) ?
Nu. Te inseli. Te respinge din cauza atitudinii.
Vrei sa fi, sa ai mai mult decat acum?
Atunci schimba-ti atitudinea. Macar atat, ca asta nu te costa nici bani nici timp ci doar vointa.
Nu te respinge nimeni din prroprie initiativa, tu declansezi respingerea, o provoci.







© 2009-2010 (satmaya) All Rights Reserved

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu