Mai exista oameni buni?



Am scris despre si pentru tot felul de oameni, in special fosti sau actuali prieteni. Unora le-am multumit, altora le-am cerut iertare, pe altii i-am acuzat. Si totusi...avand in vedere ca i-am mentionat inseamna ca ei conteaza pentru mine, ca inseamna sau au insemnat ceva.

Dar sunt persoane pe care am uitat sa le mentionez. Nu pentru ca asa fi uitat de ele, nu ca nu ar fi oameni importanti pentru mine. Ci poate doar ca nu a fost momentul potrivit.

Tu crezi ca mai exista oameni buni pe lumea asta? Probabil te indoiesti...majoritatea tind sa creada ca toti oamenii sunt rai. Dar ii cunoasti tu personal pe toti locuitorii planetei  ca sa stii cu siguranta ca absolut toti sunt rai. Eu cred ca exista oameni buni. Si inca destui. Eu ma consider un om bun, sau cel putin asa incerc sa fiu, n-am facut niciodata rau cu intentie si m-am straduit sa ajut mereu pe cine am putut fara sa tin cont de "merita".

Eu am avut norocul sa dau peste destui oameni buni. Poate si deasta eu cred ca oamenii( sau nu toti oamenii) sunt rai. Atat de buni au fost oamenii care au facut saui fac parte din viata mea incat m-au ajutat mai mult poate decat familia, m-au inteles, m-au sprijinit.

Nu intamplator scriu despre asta. Ci pentru cineva. Pentru un om bun din viata mea. Un prieten bun. Stii...cand oamenii te ajuta nu sunt tocmai in totalitate lipsiti de alte interese. Mai ales ca fata, un baiat/barbat te ajuta urmarind ceva, sa obtina de la tine ceva, cat de mic, de putin, dar tot vor ceva. Multi au facut asa, m-au ajutat, dar au asteptat ceva in schimb sau chiar au avut tupeul sa imi ceara.

Dar un om cu adevarat bun, cel despre care vorbesc astazi, nu mi-a cerut nimic. Nu stiu daca as asteptat altceva in afara de prietenia mea. Cert e ca m-a ajutat enorm  fara sa ma faca sa ma simt obligata sa il rasplatesc, fara sa aiiba anumite pretentii. Si mereu se ofera, mereu imi reaminteste ca e dispus sa ma ajute. Desi ma simt de cele mai multe ori nedemna de ajutorul lui, de prietenia lui. Eu nu am mult timp liber, timpul e pretios pentru mine, nici macar celor care mi-au fost iubiti nu eram dispusa sa le acord prea mult timp din viata mea. Deci nu i-am acordat nici lui si poate a crezut ca il ignor, ca nu imi pasa de el, ca nu vreau sa vorbesc cu el. Nu e deloc asa. De un prieten care e de aproape 6 ani in viata mea, chiar daca nu-i acord mult timp,  e totusi o parte din viata mea si il apreciez, il respect si il port mereu in gand.

Nu stiu daca ti-ai dat seama pana acum ca e vorba despre tine.
Da...Gimi...tu esti omul, prietenul bun despre care vorbesc si caruia vreau sa-i multumesc.
Stii inceputul prieteniei noastre, stii cat de greu a fost acea perioada pentru mine, si dintre toti doar tu m-ai inteles, doar tu nu m-ai judecat pentru greselile mele, nu te-ai luat dupa aparente sau dupa gura lumii. Dintre toti oamenii, doar tu nu ai profitat de naivitatea mea din aceea perioada.  Desii, sa stii ca ai fi putut sa o faci cu mare usurinta. Dar ma bucur ca nu ai facut-o, ca ai ramas un prieten adevarat si care m-a respectat.

Stii bine cat m-ai ajutat, in toate felurile posibile. Sunt constienta si eu de ajutorul tau si vreau sa iti multumesc pentru asta, nu am uitat si nu o sa uit.niciodata. Si va veni candva si ziua in care te voi putea rasplati cumva, cand te voi putea ajuta si eu cu ceva. Indiferent ca e pot peste un an sau zece, nu uit, nu raman datoare. Toti oamenii care m-au ajutat cumva, mi-au fost aproape, m-au sprijinit si au avut   in credere in mine, vor avea mereu un loc special in inima mea., Deci si tu.

Cum deocamdata nu iti pot multumi in alt fel, dar simt nevoia sa o fac, sa iti reamintesc ca te apreciez, singurul  lucru ce l-am putut face e asta, sa iti scriu. Stiu ca e un gest marunt, ca nu il poti considera o rasplata. Dar sper sa conteze.. Sa iti lumineze ziua faptul ca acum stii ca e cineva care se gandeste la tine si pentru care insemni ceva.  Chiar daca nu iti pot dovedi asta decat prin cuvinte..

Multumesc Gimi pentru increderea, sprijinul moral, ajutorul acordat in toti acesti ani. Multumesc pentru ca ai fost mereu un prieten adevarat. Ai dovedit ca in ciuda oamenilor rai din jurul tau, tu ai avut puterea sa ramai un om bun.

Sa ramai mereu asa. Sa fi mereu omul bun pe care il cunosc eu. Stiu ca e greu sa ai rabdare, stiu ca e greu sa fi singur, sa ai impresia ca nimeni nu te vrea, ca nimanui nu-i pasa de tine, sa simti ca nu ai noroc. Dar ai incredre in tine si in minev cand iti spun ca intr-o zi, chiar daca poate nu prea curand, si tu iti vei primi rasplata. Faptele bune nu se uita.

Multumesc Gimi.










© 2009-2010 (satmaya) All Rights Reserved

1 comentarii:

GIMI 9 noiembrie 2010 la 15:07  

WOW...m-ai lasat mut credema la cea ce am citit aici ...
ms mult pt toate cuvintele frumoase la adresa mea si asa cum stii poti avea incredere in mine si de acum incolo inca 80 ani
eu pt tine voi ramane acelasi om pe care l-ai cunoscut acum 6 ani
ms mult silvana credema mai lasat fara cuvinte

Trimiteți un comentariu