"Și ce câștigi din asta?"


"Și ce câștigi din asta?" e prima întrebare pe care mi-o pune toată lumea, ori de câte ori îndrăznesc să vorbesc despre acele lucrurile în care îmi investesc cu plăcere tot timpul. Nimic, probabil, din perspectiva lor. Trăim într-o lume grăbită în care materialismul primează, cine muncește pe gratis, trebuie să fie nebun, nu? Lumea consideră inutile acele acțiuni care nu îți aduc vreo recompensă utilă și nu iți pot întreține nevoia absurdă de a poseda.
Un individ se consideră realizat doar când atinge un minim de stabilitate financiară, că doar așa îți vei pune pâinea pe masă. Ca și cum uităm că nu suntem doar un trup. Alimentăm carnea, dar nu și spiritul. Contează doar ceea ce se poate vedea, așa-i?Al treilea ochi e orb, de ce ne-am osteni să ne îngrjim de minte și de suflet când pentru alții sunt la fel de nevăzute ca prezența lui Dumnezeu.
Plăcere, fericire, valori fundamentale pentru idealiști ca mine, vor fi numai himere pentru unii, cei care nu sunt în stare să vadă bogăția care se revarsă asupra unui om prin toate acțiunile sale neînchinate pe altarul unor obiective tangibile.
"Și ce câștigi din asta?" Câștig o viață croită după tiparul desenat de mintea mea. O viață neschilodită de scindarea sinelui în urma războiului dintre valorile mele și cele impuse de alții. O viață la sfârșitul căreia voi fi mulțumită, indiferent pe câte drumuri greșite am umblat, pentru că cel puțin, în goana după niște vise colorate, am avut curajul să risc a fi nimic, deși puteam fi totul. Mulțumită că n-am permis ca „a fi” să fie înlocuit cu „a avea”,  evitând să mor încă din timpul vieții ca mulți alții.







© 2012 (satmaya) All Rights Reserved

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu