Dune. Sau cum dorintele devin realitate.

"Rostit ori nerostit, un gand e o realitate si are putere" (Dune, vol.1)
In ceea ce priveste puterea pe care o au gandurile in conturarea realitatii, nu mai am de mult timp indoieli.
Mi se intampla adesea sa imi doresc ceva si destul de repede dupa aceea, chiar in decurs de cateva ore, dorinta mea sa inceapa a se materializa.
Cea mai recenta experienta este legata de Dune.Sa va povestesc:
Se intampla acum vreo 2 saptamani...eram in bucatarie si mancam niste caise. Nu stiu cum sunteti voi, dar eu mereu fac asocieri intre mirosuri/gusturi si anumite experiente. Ei bine, eu caisele le asociez cu saga lui Frank Herbert, Dune. De ce? Pai...acum vreo cativa ani, intr-o vara, am avut o saptamana mai ciudata in care n-am facut altceva decat sa mananc caise si sa citesc Dune. De aici si asocierea mea, v-ati prins. Acum sa  revenim: eram in bucatarie  mancand caise si fiind si mama prin preajma,  i-am zis " ah, ce ar merge niste Dune acuma!". Degeaba imi doream. Nu le aveam. Acum cativa ani cand am citit cartile, le luasem imprumut de la biblioteca. Asa ca mi-am pus pofta'n cui. 

Buuun, merg apoi in camera mea, dupa vreo jumatate de ora, deschid laptopul, dau sa citesc mailuri si...surpriza! Tocmai se ivise oportunitatea de a primi Dune. Evident, n-am stat pe ganduri si le-am cerut. Doar volumul 1 si 2 din pacate. Dar totusi...la nici jumatate de ora dupa ce mi-am manifestat dorinta de a reciti aceasta carte, s-a si ivit ocazia de a intra in posesia ei. Si nu imprumut.

Buuun, citesc eu cu nesat cele doua volumele si-apoi ma apuca depresia. Mai vreau Dune, de unde sa iau Dune? Asa suparata eram ca nu mai aveam Dune, incat ma gandisem sa ma milogesc pe facebook daca nu are cineva vol. 3.

Surpriza! Nu, n-am cerut pe facebook, ci s-a ivit aceeasi oportunitate ca data trecuta. Volumul trei, Copiii Dunei ma astepta si nu trebuia decat sa il cer. Acum stau nerabdatoare si cuminte si il astept!
Deci... asta a fost a doua oara cand s-a materializat dorinta mea in mai putin de o zi.
Oare si cu urmatoarele 3 volume din Dune voi fi la fel de norocoasa?
Ce n-as da sa stiu care e smecheria ce a permis materializarea dorintei mele!
Si ce-as mai vrea sa mearga asa usor cu orice dorinta.
In orice caz, eu continui sa visez si sa ma gandesc la acele lucruri pe care mi le doresc.
Din Dune am invatat ca un gand e o realitate si are aceleasi puteri ca ale realitatii!
















© 2009-2010 (satmaya) All Rights Reserved

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu