Fă o schimbare importantă în viaţa ta: Nu te mai plânge!


Eşti şi tu o astfel de persoană? Sau e cineva în familia ta, în cercul tău de prieteni care se plânge mereu? Cum reacţionează alţii când te plângi? Cum te plângi tu?

De ce unii se plâng mereu?

  • E probabil o atitudine care începe din copilărie şi pe care o cărăm şi în viaţa de adult. E posibil ca din cauza lipsei de atenţie din partea celorlalţi, cei care se plâng nu au învăţat să se iubească, aşa că nu sunt capabili de nimic singuri, trebuie mereu să se plângă pentru a obţine de la alţii lucrurile care lor le lipsesc.

  • Oamenii care se plâng sunt în general oameni care nu s-au maturizat. Din punct de vedere emoţional au rămas la stadiul de copii. Nu au învăţat să îşi satisfacă singuri nevoile. Să se plângă e metoda de care se folosesc pentru a obţine ceea ce îşi doresc. Astfel a se plânge devine mai mult decât exprimarea unei nemulţumiri. Devine o formă de control. Aceşti oameni îi fac pe ceilalţi să se simtă vinovaţi sau să le fie milă de ei şi să le ofere atenţie. Sunt incapabili de a-şi împlini singuri dorinţele aşa că-i trag pe alţii de mânecă să-i bage în seamă.
  • Ca să fie salvaţi. Vor să le apară celorlalţi în ipostaza de victimă a destinului pentru a face alţii pentru ei ce nu sunt în stare să facă singuri.
  • Pentru că unii sunt nefericiţi şi singura modalitate prin care ştiu să facă faţă nefericirii lor e aceea de a se plânge.
  • Pentru că îi sustrage din faţa responsabilităţilor. Pe toţi ne sperie ideea de responsabilitate. De ce am face ceva ce ne sperie sau e dificil, când e mult mai simplu să ne plângem, să găsim tot felul de scuze penibile pentru a nu face acel lucru. Ce simplu e să ai o listă lungă de scuze ca să nu faci o mulţime de lucruri din comoditate, de frică. Aceste scuze absurde pe care le oferă celor care îi întreabă de ce nu şi-au atins ţelurile, nu sunt decât nişte impedimente minore pe care de cele mai multe ori ei le-au făcut să apară. E mai simplu să stai liniştit în zona de confort şi să te plângi că nu poţi mai mult, dând vina pe circumstanţe. Fără să îţi dai seama în felul acesta îţi concentrezi toată energia pe acele lucruri care nu îţi plac şi nu mai rămâne nimic pentru a fi în stare să le schimbi. Rămâi pur şi simplu blocat în acea zonă, în acel tipar caracterizat de circumstanţe nefavorabile.


Read more: Fă o schimbare importantă în viaţa ta: Nu te mai plânge! | Motivonti 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial


2009-2010 (satmaya) All Rights Reserved

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu