Te muti cu el. Si mai departe?(partea I.)

Partea I.
 O multime de intrebari
Te muti cu el?
Crezi ca a te muta cu el e un pas inainte in relatia voastra?
Ti-e teama sa faci acest pas?
Ti-e teama ca ar putea fi o greseala?
Ai putea descoperi ca el nu e omul pe care il credeai?
Sau ca poate el iti va descoperi defectele si nu le va tolera?
Ca poate vazandu-te si nemachiata/ciufulita/ in pijama/in momente proaste etc. va disparea aura de mister ce te inconjoara acum?
Ca acest pas ar putea de fapt sa puna capat relatiei voastre?
Sunt multe intrebari ce-ti trec prin minte cand esti tentata sa faci acest pas...


 Sa te muti cu el e o schimbare extrem de importanta. Dar sa te muti in apartamentul lui face ca acest pas sa-ti creeze mai multe dificultati. Nu de putine ori se intampla ca atunci cand renunti la spatiul personal sa te simti ca si cum ai renunta la propria identitate, sau ca si cum iti  pierzi puterea in cuplu.
Nu lasa ca un lucru frumos precum aceasta convietuire impreuna sa aiba asemenea repercursiuni, sa iti scada increderea in tine, sau sa te simti dependenta, datoare….

Cand?
Un lucru care ii pune pe ganduri pe multi e daca nu cumva este prea devreme pentru a locui impreuna. Cand e oare momentul potrivit? Dupa 1 luna, 3, 6, sau un an? Eu zic ca nu exista un moment potrivit. Din punctul meu de vedere, cu cat mai repede cu atat mai bine. Nu e un moment pentru care trebuie sa te pregatesti. Tot ce conteaza e intensitatea sentimentelor si seriozitatea, adica in ce masura va vedeti impreuna si peste cativa ani.

Eu una as fi in stare sa ma mut cu el si dupa o singura saptamana daca relatia ar fi destul de intensa si  daca ar merita. Cred ca e mai bine asa,  vei ajunge sa il cunosti, sa te cunoasca mult mai bine si mai repede. Vei putea stii daca va potriviti sau nu, daca sunteti dispusi la compromisuri. Mi se pare o prostie, ceva inutil sa astepti....mai ales sa astepti pana la casatorie. Si-apoi sa descoperi ca nu va potriviti deloc, ca nu sunteti dispusi sa va tolerati obiceiurile, ca nici unul nu e dispus sa lase de la el. De ce sa investesti atata timp intr-o relatie, ani de zile, si-apoi in ziua mutarii impreuna sa constati ca a fost o greseala? Eu raman la parerea mea, cu cat mai repede cu atat mai bine. Stii de la inceput ce si cum, ii cunosti din start partile proaste, nu traiesti cu iluzii.

De ce?
Ar fi multe motive pentru care doua persoane se muta impreuna. Nu toate sunt potrivite.
Ideal e sa te muti cu el pentru ca vrei sa petreceti mai mult timp impreuna , vrei ca relatia voastra sa treaca la un alt nivel de intimitate  si de implicare.
Pentru toate experientele frumoase pe care ti le ofera traiul in comun.
Poate dormitul impreuna ( si ma refer la dormit, nu culcat) e din punctul meu de vedere cel mai frumos lucru. Sa stii ca atunci cand vine noaptea, te cuibaresti langa persoana pe care o iubesti/ te iubeste. Nu exista sentiment de siguranta mai intens ca asta. Iar femeile au nevoie de siguranta

Asta nu! Sa dormiti unul cu spatele la celalalt. In cazul asta e o problema. Nu pentru ca asa zic eu, ci asa spun pshihologii. E un semn de distanta afectiva intre voi. Ceva nu e in regula, ori nu va iubiti prea mult sau chiar deloc, ori va e teama de implicare.
Intr-un cuplu indragostit partenerii stau cat mai aproape unul de altul, simt nevoia ca trupurile lor sa se atinga, sau chiar se imbratiseaza.
Nu e obligatoriu sa fie fata in fata, sau ca ambii sa ofere aceasta imbratisare. E mai mult o chestiune de roluri. Care pot ramane aceleasi pe parcursul relatiei sau care se pot schimba. In general barbatul e cel care imbratiseaza femeia, semn ca el are rolul de Protector. Femeia sta cu spatele la el, dar lipita de trupul lui,  in timp ce se lasa imbratisata, semn nu doar ca are nevoie de protectie, ci si ca are incredere in el( sta cu spatele, nu-l vede, dar se lasa "dominata" ).

Cum sa nu adori sa adormi cu capul pe pieptul lui, in timp ce el iti mangaie parul, fata....
Cum sa nu se simta un barbat adevarat cand i te abandonezi intr-un mod atat de inocent, prin care ii spui ca ai nevoie de el...

In afara de momentul de dinainte de a adormi, mai e si cel de dimineata, la fel sau poate chiar mai grozav. E modul ideal de a-ti incepe ziua. Langa cel iubit. E momentul cel mai intens de implinire. Dupa sentimentul pe care ti-l provoaca trezirea langa el, iti poti da seama cat de mult il iubesti.

Servitul meselor impreuna. Cine nu a mancat niciodata singur la masa, nu stie ce sentiment de singuratate te poate incerca in astfel de momente. Pe cand a sta impreuna la masa te face sa te simti iubita, sa simti ca ai o familie. Pentru ca da, locuind impreuna el devine familia ta.

Sa stii ca acasa te asteapta cineva cand ai avut o zi grea. Cineva care sa iti spuna o vorba buna, sa iti ofere un sarut, o imbratisare sau o masa calda.

Un pat care nu e niciodata rece...

Si lista ar putea continua. Poate pare ca am vorbit mai mult despre  ce obtine o femeie in urma acestui pas. Dar sa nu crezi ca un barbat nu beneficiaza de nimic. Tu, ca barbat, nu vrei pe cineva care sa fie mereu langa tine? Care sa iti gateasca, sa iti spele hainele, sa se ocupe de curatenie, sa iti ofere afectiune, intelegere, sa te asculte, sa te admire/aprecieze, sa fie lumina si caldura casei tale, care sa aiba nevoie de protectia ta? Poate pentru unii/unele suna urat prima parte, vor zice ca asta e treaba de servitoare, nu iubita.  Nu e chiar asa, cand iubesti pe cineva cu adevarat, iti face placere sa faci astfel de lucruri pentru el, e ca si cum ai avea grija de el. Mda, esti femeia-mama vor spune unii. Da, dar e si un mod de a-l rasplati, de a-ti arata iubirea, grija, faptul ca iti pasa. Si pe deasupra, exista multi barbati care au nevoie/isi doresc o astfel de femeie, femeia-mama.

Poate unii vor spune ca lucrurile pe care le-am enumerat mai sus le poti avea intr-o relatie si fara a locui impreuna, ba chiar le poti avea si in afara unei relatii. Da, asa e, nu neg. Dar totusi...nu vor avea aceeasi valoare, aceeasi semnificatie, intensitate.

Acest pas nu e unul simplu. Nu-l fa inainte de a fi constienta de cateva lucruri. Inainte de a te muta cu el, e bine sa discutati putin despre cateva  aspecte ale traiului in comun. Sa stabiliti niste reguli, limite, responsabilitati, drepturi.  E mai bine ca situatia sa fie cat mai clara inca de la inceput. Sa nu aveti surprize neplacute mai tarziu.

Mai multe in articolul urmator, despre cateva lucruri de care daca vei tine cont, te vor ajuta sa faci acest pas mult mai usor.







© 2009-2010 (satmaya) All Rights Reserved    

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu